Nagyvilág

Már csak tizenöt orosz turista maradt Egyiptomban

Gyakorlatilag befejeződött az orosz turisták hazaszállítása Egyiptomból az orosz elnök döntésének megfelelően, amelynek kiváltó oka az volt, hogy október 31-ikén a Sínai-félsziget fölött szerencsétlenül járt egy orosz turistákkal zsúfolt Airbus A-321-es repülőgép.Keddi hivatalos orosz bejelentés szerint terrorcselekmény okozta a repülőgép katasztrófáját.

Kedd este 2500, szombat este már csak 15 orosz turista volt Egyiptomban. November 5-én még 90 ezer volt a számuk. Vlagyimir Putyin orosz államfő november 6-án rendelte el az Egyiptomba tartó összes orosz légi járat felfüggesztését, és utasította a kormányt az összes ott tartózkodó orosz állampolgár hazahozatalára. A turisták 780 tonnányi személyes poggyászát különgépek szállították vissza Oroszországba.

Tavaly az Egyiptomba érkezett külföldi vendégek egyharmada orosz volt, ők csaknem 1,9 milliárd dollárt költöttek el. Ez az összeg az ország külföldi valutabevételének 14,5 százaléka volt. Az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium számításai szerint minden egyes orosz vendég naponta 57 dollárt költött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik