Nagyvilág

Az oroszok helyett a holland konzulátust dobálták meg tojással

Törökországban a tüntetők téves címre érkeztek, így a szomszéd diplomáciai épület előtt demonstráltak, a hollandok szerint ez nem számít különleges esetnek.

A Szíria török ajkú kisebbsége elleni orosz bombázások leállítását követelő török tüntetők eltévesztették a címet. A tiltakozók, akik egy nacionalista mozgalom felhívására gyűltek össze, a város európai oldalán fekvő híres Istiklal sétálóutcában az orosz főkonzulátushoz akartak menni péntek este.

A Hürriyet című török napilap jelentése szerint azonban a tömeg néhány méterrel korábban megállt és a holland képviselet előtt kezdett kiabálni, pedig annak kapuja felett ott volt a holland címer és – franciául – Hollandia jelmondata.

A demonstrálok, akik között nyilvánvalóan kevesen tudhattak franciául, folytatták a tüntetést, anélkül, hogy rájöttek volna tévedésükre.

A mérges török tüntetők gyakran minket találnak meg közeli szomszédunk, az oroszok helyett” – közölte az isztambuli holland főkonzul, Robert Schuddeboom. “Ahogy ma este is, tojásokat dobálva

– fogalmazott ironikusan Twitter-oldalán.

Az orosz légierő, amely közel két hónappal ezelőtt lépett be a szíriai háborúba a damaszkuszi kormány oldalán, ezen a héten többek között a török ajkú türkmén kisebbség falvait bombázta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik