Nagyvilág

Szigeten építtetne EU-börtönt a terroristáknak egy osztrák politikus

Szigeten építtetne EU-börtönt a terroristáknak, valamint az eddiginél keményebb büntetések kiszabását követeli a militánsokra – az egy héttel ezelőtti párizsi merényletek nyomán – Heinz-Christian Strache, a jobboldali Osztrák Szabadságpárt vezetője.

Pénteki bécsi sajtótájékoztatóján a politikus úgy vélekedett: olyan, elszigetelt helyen található büntetésvégrehajtási intézetet kellene létrehozni, ahol a harcias iszlamisták nem tudnak kapcsolatba kerülni más bebörtönzöttekkel, és így nem tudnak rájuk befolyást gyakorolni. “Európai börtön szükséges ezeknek a legsúlyosabb bűnözőknek, iszlamista terroristáknak és gyilkosoknak. (…) Lehet akár ténylegesen egy szigeten is” – mondta.

Arra az újságírói kérdésre, hogy gondol-e konkrétan valamelyik szigetre, Strache azt válaszolta, hogy talán a görögök Európa segítségére siethetnek ebben, “vagy talán az olaszok Lampedusával”. A Balkánon át Nyugat-Európába igyekvő sok migráns az Égei-tenger görög szigeteire érkezve lép be illegálisan az Európai Unió területére, Lampedusa pedig a Tunéziából és Líbiából Olaszországba tartók gyakori állomása.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik