Nagyvilág

Három bombát robbantottak volna Merkel mellett

A kedd esti hannoveri Németország-Hollandia barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést azért kellett lemondani, mert terroristák több pokolgépet akartak felrobbantani a mérkőzés helyszínén.

Erről írt korábban a Bild is, és most egy hannoveri újság, a Hannoverische Allgemeine Zeitung is, amit a 444 szemléz.

A HAZ szerint a merényletet, aminek során három bombát robbantottak volna Merkel közelében, a francia titkosszolgálat buktatta le, ők értesítették a németeket.

Összesen ötször robbantott volna egy öttagú terrorcsoport, amit a hírek szerint egy német állampolgár vezet. Az ötből három bomba bent a stadionban robbant volna, ahová többek között Angela Merkel német kancellár is hivatalos volt.

A másik két bombát egy buszmegállóban és egy vasúti pályaudvaron robbantották volna fel. A stadionba egy behajtási engedéllyel rendelkező autóval szállították volna be a robbanószerkezetet, vagy jegyet váltó terroristák próbálták volna bevinni a testükön. (Ezt korábban Párizsban megakadályozták a biztonságiak.)

A német rendőrség hivatalosan azt jelentette, hogy Hannoverben végül nem találtak egyetlen robbanószerkezetet sem, a HAZ-nak viszont egy mentős úgy nyilatkozott, a kommandósok a szeme láttára szállítottak el egy megtalált robbanószerkezetet, az álca kedvéért egy mentőautóban, majd azt mondták neki, hogy nem beszélhet arról, amit látott.

A lap szerint fegyelmi eljárás indult három rendőr ellen, akik szintén beszéltek egy megtalált bombáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik