Nagyvilág

A legnagyobb politikai párt, amiről még sosem hallottál

Ha azt hiszed, hogy a Facebookon profilképcserével kampányoló, vagy a párizsi terrortámadás kapcsán a menekülteket csapkodó politika reakciója eddig a leggusztustalanabb, akkor valószínűleg tévedsz. A Britain First itt is, mint mindenhol máshol, túltolta az albioni velocipédet és lehajtott vele a doveri fehér sziklákról.

De legalább bebizonyították, hogy az európai széljobból továbbra is ők használják a legügyesebben a Facebookot. Meg mondjuk a leggusztustalabbak között is elég jó helyen vannak. A párizsi mészárlás után néhány nappal kiraktak egy képet Nick Alexanderről, az Eagles of Death Metal mörcsöndájz-eladójáról, azzal, hogy ő is az áldozatok között volt. Ami egyébként igaz.

THIS IS WHY WE NEED CAPITAL PUNISHMENT….

Posted by Britain First on Friday, November 20, 2015

Ettől függetlenül Alexander édesanyja nem sokkal ezelőtt kérte, hogy semmilyen politikai oldal ne használja fel a fiát a saját hasznára.

Nick a tolerancia példaképe volt, erre kell koncetrálnunk. Mindenkivel beszélt volna, semmi bigottság nem volt benne

Mondta róla az édesanyja. Amit aztán a Britain First teljesen leszart és elkezdték terjeszteni a képét, amin a britek nagy része ki is akadt.

Na jó, menjünk vissza oda, hogy mi az a Britain First.

Valószínűleg a legnagyobb politikai párt, amiről még nem hallottál. Képzeljünk el egy olyan világot, ahol a Jobbik helyét a Mindenegyben blog és a szomszéd házmester veszik át, akik Tibi atya affinitásával állnak neki facebookozni. És tényleg csak caps lockkal kommunikálnak.

THE VERY DEFINITION OF “STUPID”…….

Posted by Britain First on Friday, November 20, 2015

A Britain First a két nagy szélsőjobbos angol szervezet, a British National Party és az English Defence League hanyatlásával kezdett erősödni. Mostanra egymillió lájknál tart a Facebookon. Ez konkrétan kétszer annyi, mint amennyi a Munkáspártnak, és sokkal több, mint amennyi bárki másnak van.

A szervezetet egy Jim Dowson nevű ember alapította, aki leginkább arról híres, hogy iszonyatosan abortuszellenes, és azért kellett feladnia a Britain First vezetését, mert minden idejét elfoglalta, hogy Észak-Írországban protestáns Ulster lojalistaként keverte a bajt.

Tavaly kezdtek el nagyot futni Nagy-Britanniában, amikor a Hope not Hate nevű szervezet egy elég alapos elemzést adott ki róluk. Akkor már egy Paul Golding nevű volt BNP-tag csinálta a Facebook-oldalukat.

WELL DONE RUSSIA!

Posted by Britain First on Friday, November 20, 2015

A Britain First nagyjából a brit tea party, csak még politikai elveik sincsenek. A népszerűségük szinte teljesen az iszlamofóbiára épül, meg arra, hogy a keresztény Britanniát meg akarják védeni a muszlim hordáktól. Sokan rasszistának nevezik a pártot, mert hogy amúgy azok. Ők viszont azt gondolják, nem rasszisták.

Sőt, magát a rasszizmus szót is be akarták tiltani. Szerintük a kifejezést Lev Trockij találta ki arra, hogy elhallgattassa az európai multikulturalizmust ellenző hangokat. Az igazság ezzel szemben az, hogy a kifejezést Richard Henry Pratt használta először 1902-ben. A Britain First tagjai pedig nyilvánvalóan nincsenek eléggé tisztában a szovjetek kisebbségpolitikájával, amikor azzal vádolják őket, hogy védték volna az európai multikulturalizmust. Na, körülbelül ilyen viszonyban áll a valósággal a Britain First egész munkássága.

WE STRONGLY DISAGREE WITH NIGEL FARAGE ON THIS POINT!

Posted by Britain First on Friday, November 20, 2015

Szerdán volt amúgy az éves rendes taggyűlésük. Na jó, az első éves rendes taggyűlésük, ahol körülbelül ötvenen voltak. Egy diákújságíró sikeresen bejutott, ami nem volt egyszerű, mert legalább három szűrőponton kellett átjutnia, hogy megtudja, egyáltalán hol van a rendezvény. Hoztak mindenesetre egy csomó új szabályt.

  • Betiltották az Iszlámot.
  • Kiléptek az ENSZ-ből.
  • Feloszlatták a BBC-t.
  • És árulásnak minősítettek minden olyan politikai rendelkezést, amitől több külföldi jönne Nagy-Britanniába.

Az ötven főből már kiderülhetett, hogy a párt IRL azért nem fut akkorát, mint az interneten. Sőt, egyáltalán nem fut. Arra még össze tudtak szedni néhány korosodó kopaszt, hogy páncélozott járművekkel járőrözzenek az utcán (a muszlim járőröket keresték, akiket Anjem Choudary, egy szélsőséges imám azért küldött az utcára hogy megállítsák a szélsőséges muszlimokat). Arra is kerítettek hatvan embert, hogy Kentben masírozzanak a helyi jelöltjüket támogatva (aki 56 szavazatot kapott). Arra viszont már csak 1300 embert tudtak összeszedni az egymillió lájkolóból, hogy egy előre kitöltött panaszlevelet az interneten elküldjenek a Channel4-nak.

GET BRITAIN OUT!

Posted by Britain First on Friday, November 20, 2015

Szóval azért a Britain First internetes jelenlétéből érdemes elég sokat elvenni, ha meg akarjuk tudni, mint tudnak valójában. Év elején például kitalálták, hogy mostantól ők lesznek a Ukip mozgalmi szárnya. Az tény, hogy sokkal jobban használják az internetet, mit a Ukip, vagy bárki más a szélsőjobbon. Ettől még szerencsére nincs sok esélyük arra, hogy a valódi hatalom közelébe jussanak. Mondjuk ezt ők is tudják. A konferencián egyenesen ki is mondták, hogy ők csak egy véres polgárháborúval tudnak hatalmat szerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik