Nagyvilág

A maffia védi meg New Yorkot a terroristáktól

„Jobban teszik a dzsihádisták, ha a lábukat sem teszik be New Yorkba, mert a város maffia területe” – jelentette ki a New Yorkban működő, szicíliai maffiához szoros szálakkal kötődő Giovanni Gambino, az NBC News-nak adott interjúban.

A férfi, aki a hírhedt Gambino család egyik kulcsfigurájának fia, beszélt arról, hogy milyen szerepet játszott a szindikátus New York történelmében, és arról is, hogy miért van nagy szerepe a szervezetnek a város védelmében.

„A maffiának nagyon rossz híre van, ennek jó részére azonban nem szolgált rá. Mindennek a világon, van jó, rossz, és kifejezetten ronda oldala is: a globális terrorizmus előretörésével a maffia most esélyt kapott arra, hogy megmutassa a jó oldalát is” – kezdte mondandóját férfi.

Azt mondta, az iszlamisták tartanak a maffiától, ezért nem vert az ISIS gyökeret Szicíliában, ezért nem alakultak terroristasejtek a dél-olasz szigeten. Úgy gondolja ugyanez igaz New Yorkra is. Gambino szerint az FBI, és a belbiztonsági erők mozgástere korlátozott, ezért gyakran későn lépnek, és nem látják át kellőképpen a történéseket.

A maffiának és a szövetségeseinek ezzel szemben nem kell válogatniuk az eszközökben, ráadásul megbízható alvilági hálózattal rendelkeznek, ezért ahol a maffia erős, az iszlamistáknak nincs esélyük berendezkedni.  „A világ ma veszélyes hely, de azok a New York-iak, akik olyan környékeken élnek, amiknek erős szicíliai kapcsolatai vannak, biztonságban érezhetik magukat” – mondta Gambino.

„A családtagjaink, és barátink biztosak lehetnek benne, hogy a maffia megvédi őket a terroristáktól, különösen attól a pszichopatákból álló szervezettől, amelyik Iszlám Államnak hívja magát” – jelentette ki.

(via: Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik