Nagyvilág

Megölt két rendőrt egy férfi Boszniában, majd magával is végzett

Végzett magával az a fegyveres támadó, aki szerda este megölt két boszniai katonát Szarajevó egy külvárosi fogadóirodájában, nem sokkal azután, hogy a rendőrség a nyomára bukkant és körbevette a házát. A kormány rendkívüli ülést tartott a történtek miatt.

“A fegyveres erők tagjára leadott lövés Bosznia-Hercegovina egésze elleni támadást jelent” – hangoztatta Denis Zvizdic, az ország miniszterelnöke a támadás miatt összehívott rendkívüli kormányülés után. “A biztonsági intézkedéseket a legmagasabb szintre fogjuk emelni, hogy a jövőben ne történhessen ilyen incidens” – tette hozzá Zvizdic, de azt is elmondta, hogy a fegyveres indítékai egyelőre nem ismertek.

A rendőrség közlése szerint a támadó egy fogadóirodában nyitott tüzet a két katonára a boszniai főváros Rajlovac negyedében lévő laktanya szomszédságában, a célba vett két katona a helyszínen életét vesztette.

A férfi ezt követően tüzet nyitott egy arra elhaladó városi autóbuszra, amelynek sofőrje és két utasa azonban csak a kitört szélvédő üvegszilánkjaitól sérült meg. A helyszínről elmenekült támadóról szemtanúk azt mondták, hogy az ultrakonzervatív, Szalafi mozgalom követőjének tűnt, Irfan Nefic rendőrségi szóvivő azonban ezt nem erősítette meg.

Vahid Cosic, Szarajevó rendőrfőnöke a sajtónak elmondta, hogy a rajlovaci lövöldözés után a rendőrség körbevette a gyanúsított, Enes Omeragic közelben lévő házát. Később bentről robbanást hallottak, s a házba behatolva holtan találtak rá. Omeragic szomszédai a rendőrségnek elmondták, hogy a férfi az utóbbi időben az ultrakonzervatív muszlim Szalafi mozgalom követője lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik