Nagyvilág

Kinek kell Sarm es-Sejk, ha lehet Szevasztopolban is nyaralni?

Zseniális ötlettel álltak elő az orosz utazási irodák országuk fellendítése érdekében. Ha már nem szívesen megy külföldre az orosz, maradjon az országa határain belül. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de legalább a miénk. Vagyis az övék.

A gazdasági szankciók, valamint a felrobbantott repülőgép miatt egy ideig oroszok biztosan nem fognak a Vörös-tenger partján napozni. Mivel 140.000 embernek volt lefoglalt útja, rendezni kell a kompenzálást. Több lehetőségből is választhatnak az utazni vágyók.

Az első variáció szerint az utasok más külföldi úti célt választhatnak, ha kipótolják a letétbe helyezett pénzt. A másik variáció alapján visszaigényelhetik a befizetett összeget, bár ebből levonódik az utazási iroda kára, ami jelen esetben százszázalékos. Ezt nem hisszük, hogy sokan választják majd.

Az Orosz Utazásszervezők Szövetségének alelnöke viszont zseniális ötlettel állt elő. Az utazási irodák szervezzenek az egyiptomi útról lemaradó turistáknak belföldi nyaralást a frissen elkobzott Krím-félszigetre, ezáltal pörgetve a hazai gazdaságot.

Bár Szocsi igazi üdülőváros, de mivel a kétes krimi helyzet miatt alig járnak az emberek a félszigetre, fel kell ott pezsdíteni az életet. A tervek szerint jövőre 41 millióan utazhatnak belföldön Oroszországban, ez a szám idén csak 32 millió.

(Globoport)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik