Nagyvilág

„Nem kapjátok meg a gyűlöletem” – levelet írt egy férfi a feleségét kivégző terroristákhoz

Antoine Leiris „Nem kapjátok meg a gyűlöletem” címmel írt levelet a párizsi terrortámadás elkövetőihez. A megrendítő sorokat az atv.hu közölte. A gyászoló férfi felesége éppen az Eagles of Death Metal koncertjén volt a Bataclan klubban, mikor a terroristák mészárolni kezdtek. Nem élte túl a terrorakciót.

Péntek este, elvettétek egy különleges teremtménynek az életét, az életem szerelméét, a fiam édesanyjáét, de ti nem kapjátok meg a gyűlöletem. Nem tudom kik vagytok, nem is akarom tudni. Halott lelkek vagytok

– kezdi levelét a férfi, aki szerint a bár a terroristák messzire mentek azért, hogy meggyűlölje őket, nem adja meg nekik ezt az örömöt.

Gyűlölettel válaszolni tettetekre azt jelentené, hogy meghajlok azelőtt a tudatlanság előtt ami ilyenné tett benneteket

– írja a gyászoló férj, aki szerint a terroristák célja a félelemkeltés és az, hogy félelemmel nézzen honfitársaira, hogy feláldozza szabadságát a kényelemért cserébe.

Ezt a kis győzelmet nektek adom, de nagyon rövid lesz ezt ígérem. Tudom, hogy velünk lesz minden nap, és találkozunk majd a szabad lelkek paradicsomában, ahová ti nem kaptok bebocsátást. Ketten maradtunk a fiammal, de erősebbek vagyunk a világ minden hadseregénél

– a férfi levele végén közli: 17 hónapos kisfiuk gyűlöletét sem kapják meg a terroristák és

ez a kisfiú egész életében legyőz majd benneteket azzal, hogy boldog és szabad lesz.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik