Nagyvilág

Lejtőn siklott ki egy vonat Pakisztánban, legalább húszan meghaltak

Kisiklott egy vonat Pakisztán délnyugati részén kedden, a szerencsétlenségben legalább húszan meghaltak, és több mint százan megsérültek – közölték vasúti és helyi vezetők. A baleset Kvettától, Beludzsisztán tartomány székhelyétől 75 kilométernyire, Abegum térségében történt. Az illetékesek szerint elromlott a fék, amikor a szerelvény egy lejtőn haladt. A hatóságok szerint sok sérült állapota súlyos.

A Kvettából Ravalpindibe tartó vonaton mintegy háromszázan utaztak. A szerelvény négy kocsija felborult. A hadsereg egyik kvettai szóvivője szerint két helikoptert és katonákat is a helyszínre irányítottak, 26 súlyos sérültet katonai helikopterekkel vittek kórházba.

Pakisztánban gyakoriak a vonatbalesetek. Az egykori brit gyarmat több ezer kilométeres vasúthálózatot örökölt, de a korrupció, a beruházások hiánya és a rossz színvonalú üzemeltetés miatt évtizedek óta hanyatlik a vasúti közlekedés. Júliusban legalább 17 ember halt meg, amikor egy katonai szerelvény egy hídról egy csatornába zuhant.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik