Nagyvilág

Halálra mikrózta egy hónapos gyerekét egy anyuka

Egy kaliforniai bíróság bűnösnek találta emberölés vádjában a 34 éves Ka Yangot, aki a vád szerint a mikrohullámú sütőbe rakta egy hónapos kislányát – jelentette a helyi sajtó. A vád szerint a kislány 2,5-5 percig lehetett a mikróban. A gyerek egész testét égéi sérülések borították, és belső szervei is sérültek. A nő akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Yang kislánya még 2001 márciusában halt meg, amikor Yang alig több mint tíz percre egyedül maradt vele otthonában. Védői szerint a nő epilepsziás roham közben, öntudatlanul cselekedett. „Nem szándékos volt” – jelentette ki a bírósás előtt a nő ügyvédje.

Yang először azt mondta a gyerek halála ügyében nyomozó rendőröknek, hogy elájult, miközben a gyerekkel az ölében a számítógépen dolgozott, és amikor magához tért, a kicsit a hősugárzó mellett találta. Azonban később a rendőrök keresztkérdéseinek hatására elismerte, hogy ez hazugság volt.

A nő legkevesebb 26 évig tartó börtönbüntetésre számíthat, de akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Büntetése nagyságáról decemberben döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik