Nagyvilág

Újszülöttek holttestére bukkantak játszó kisgyerekek

Két újszülött – egy fiú és egy lány – holttestére bukkant egy 9 és egy 12 éves gyerek elhajított szemetek közt egy gazos philadelphiai sikátorban – jelentette a helyi sajtó. A kilencéves Kasime Crawford a Philadelphia Inquirer című lapnak elmondta: azt hitték, hogy játékbabákat találtak szombaton kora este. De amikor másnap reggel apjának elmondta, hogy furcsa szagokat éreztek, az apa azonnal a rendőrséget hívta.

“Az első dolog ami eszembe jutott, hogy valószínűleg igaziak voltak” – mondta el a fiú apja, aki fiával együtt kiment a sikátorba, miután értesítette a rendőrséget. Elmondása szerint a kék színű testek magzatpózban hevertek az út mellett, és hasukon és fejükön sebhelyek voltak.

CSU Philly
A sikátor, ahol megtalálták a szemetek közé hajított újszülötteket

Az apuka elmondása szerint a “nagyjából egynaposnak látszó” testeken még rajta volt a köldökzsínor. Egy rendőrtiszt is úgy írta le a halott gyerekeket, mint akik “éppen csak megszülettek”.

Egy helyi rendőrség szóvivő elmondta: a kórboncnok még nem tudta megállapítani, hogy a sikátorban talált újszülöttek pontosan milyen idősek voltak. Azt azonban igen, hogy boncoláson estek át. Azt nem tudni, hogy azt ki és mikor hajtotta végre. A hatóságok közlése szerint nem kezelik emberölési ügyként az esetet, bár azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta halálukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik