Nagyvilág

Túlélte a Bataclan-mészárlást, aztán beült sörözni

Allan nem akarta, hogy a terroristák nyerjenek. Azt mondja, barátjával másnap az életet ünnepelték.

„Ha nem így teszünk, ezek a szörnyetegek győznek. Ha a történtek után fogjuk magunkat és bezárkózunk és az életünket rettegésben éljük, ők nyernek. Nem hagyhattuk, hogy ez megtörténjen, ezért másnap fogtuk magunkat, és beültünk meginni valamit.”

A Daily Recordnak adott interjújában a 29 éves Allan Mackenzie azt is elmondta, péntek este legjobb barátja 30. születésnapját ünnepelték a Bataclanban. Csak a vakszerencsének köszönhetik, hogy mindketten élve kijutottak az épületből, miután a lövöldözés kezdetét vette.

„Háromnegyed órája mehetett a koncert, amikor meghallottuk a lövéseket. Először mi is, mint a környezetünkben mindenki, azt hittük, tüzijátékot hallunk, ami a show-hoz tartozik. Csakhogy a zene ezután egyik pillanatrol a másikra leállt, a fények felkapcsolódtak.”

Allan és barátja a többiekkel együtt a földre vetette magát.

„A földön hasaltam, a kezemmel próbáltam védeni a fejemet”

– emlékszik vissza a férfi, majd hozzáteszi, mikor a terroristák kifogytak a lőszerekből, felpattantak és futásnak eredtek.

„Csurom vér voltam, de csak rohantam, ahogy a lábam bírta”

– mondja a férfi, aki több társával indult neki a kijáratnak, de sokaknak végül nem sikerült kijutnia.

„Volt, akit a lépcsőn találtak el. Csak a vakszerencsének köszönhetem, hogy engem nem.”

Allan a Daily Recordnak elárulta, barátjával hamar szétváltak és csak órákkal később tudtak egymással kapcsolatba lépni.

„Mindketten megkönnyebbültünk és már akkor eldöntöttük, hogy másnap az életet ünnepeljük majd” – zárta a férfi.

A Bataclan koncertteremben péntek este 1500 ember gyűlt össze, hogy meghallgassa az Eagles of Death Metal rockzenekar koncertjét. A Kalasnyikovval felszerelkezett terroristák a koncert vége felé rontottak az épületbe. Válogatás nélkül tüzeltek mindenkire, míg a kommandósok le nem rohanták őket.

A fegyveresek közül ketten felrobbantották magukat, míg harmadik társukat a rendőrök lőtték le. A támadásban 89-en haltak meg.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik