Nagyvilág

Tömegpánik egy máltai szórakozóhelyen – 71 sérült

Legalább 71 ember megsérült vasárnapra virradóra egy éjszakai szórakozóhelyen kitört tömegpánikban Máltán – közölte a vallettai rendőrség. Az egészségügyi minisztérium információi szerint egy 13 és egy 15 éves lány állapota válságos, további 15 ember szorul kórházi ellátásra. A legtöbben csonttörést szenvedtek vagy vágott sérüléseket szereztek.

Egyelőre nem tudni, mi váltotta ki a pánikot. A hatóságok a lehetséges okok között tartják számon a gázszivárgást, számos sérült ugyanis légszomjról panaszkodott, mielőtt menekülni kezdett a máltai főváros, Valletta közelében található szórakozóhelyről – jelentette a Times of Malta című napilap.

A sérüléseket főleg az okozta, hogy videofelvételek tanúsága szerint az éjszakai klubban összeomlott egy üvegkorlát, amikor több tucat ember egyszerre próbált menekülni egy lépcsőn.

A máltai éjszakai élet egyik központjának számító Paceville tengerparti negyedben történt katasztrófa a maga nemében az egyik legsúlyosabb a földközi-tengeri szigetország történetében.

Joseph Muscat máltai kormányfő aggodalmát fejezte ki és kemény szankciókat helyezett kilátásba amiatt, hogy a szóban forgó klubba 17 éven aluliakat is beengedtek, holott ezt az éjszakai szórakozóhelyek esetében tiltja a törvény.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik