A következő élő közvetítés része Terror Párizsban: fél évet Szíriában töltött a francia támadó

Félárbocra engedték az Európai Unió zászlaját

Az Európai Bizottság épületénél félárbocra engedték szombat délelőtt az Európai Unió zászlaját a Párizst ért terrortámadás miatt, írta a testület egyik szóvivője. Európa szolidáris Franciaországgal – így Natasha Bertaud.

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület vezetője még hajnalban részvétét fejezte ki a francia elnöknek. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke pedig azt írta: a Franciaország elleni támadás merénylet egész Európa ellen.

“Franciaország a terrorizmus elleni harc frontvonalába került, de Franciaország nincs egyedül. Ez a harc egész Európa harca, és mindenkié a szabad világban” – fogalmazott a lengyel politikus. Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szombaton közleményben ítélte el a támadásokat.

“Párizst egy éven belül ismét brutális támadás érte. A terroristák a nyugati civilizáció szívébe akartak kést döfni. Rettegést, félelmet és megosztottságot akarnak, de Európa egységes a terrorizmussal szemben… Elszántságunk, hogy megvédjük a szabadságot, az egyenlőséget és a demokráciát, erősebb, mint valaha” – szögezi le a német politikus.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik