Nagyvilág

Pedofilügy miatt őrizetben Obama egyik testőre

A Secret Service 37 éves tisztje egy 14 éves kislánynak küldött pucér fényképeket netes beszélgetések közben, és rá akarta venni, hogy szexeljenek. Csak azt nem tudta, hogy „lány” valójában egy rendőr volt.

Letartóztatták az amerikai elnökök védelmét is ellátó Secret Service egyik 37 éves tagját, miután rajtakapták, hogy egy 14 éves kislánynak küldött el magáról meztelen fényképeket az interneten keresztül – jelentette csütörtökön a CNN. Lee Robert Moore hétfőn adta fel magát a marylandi állami rendőrségen, miután egy delaware-i bíróságon eljárást indítottak ellene.

A bíróságra benyújtott iratok szerint Moore a Meet24 nevű chatprogramon keresztül lépett kapcsolatba a 14 éves lánnyal, aki valójában egy pedofilokra vadászó delaware-i rendőr volt. A Fehér Házban szolgálatot teljesítő férfi augusztusban kezdett el beszélgetni a lánnyal, akivel rendszeresen beszélgetett munka közben is.

Moore aztán egy Kik nevű programon keresztül küldözgetett magáról pucér fényképeket a lánynak, és többször is rá akarta venni arra, hogy találkozzanak személyesen is, hogy szexeljenek. Mindeközben egyértelművé volt, hogy „Moore tudja, hogy egy 14 éves lány vagyok” – írta a bírósághoz benyújtott iratokban az őt lebuktató rendőrnyomozó.

A Secret Service-t előző hét pénteken értesítették a marylandi hatóságok a Moore elleni nyomozásról, és a várható vádemelésről. Az ügynökség azonnal felfüggesztette állásából a férfit, aki később a rendőröknek beismerte, hogy több kiskorú lánnyal is beszélgetett a Meet24-en keresztül, és azt is, hogy szexuálisan vonzódik a 14 éves kislányokhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik