Nagyvilág

Nem nőtt a bűnözés aránya a menekültek miatt Németországban

Ha az esetek száma nőtt is, az azért van, mert többen tartózkodnak az országban – mondta a belügyminiszter.

A Német Szövetségi Bűnügyi Nyomozó Hivatal adatai szerint nem követnek el nagyobb arányban bűncselekményeket a menekültek, mint a helyi lakosok – tudósít a Deutsche Welle. Thomas de Maiziere belügyminiszter közölte: ha nőtt is az összes bűncselekmény száma, az azért van, mert többen tartózkodnak az országban, de a menekültek többsége nem azzal a szándékkal érkezik, hogy bűnözzön, hanem azért, hogy védelmet és békét találjon.

A hivatal januártól szeptember végéig vizsgálta a bűnügyi statisztikákat. Az adatokból kiderül, hogy a menekültek által elkövetett jogsértések többsége azzal áll összefüggésben, hogy a befogadóállomásokon konfliktusok alakulnak ki az összezártság miatt. A menekültek által elkövetett bűncselekmények kevesebb mint egy százaléka szexuális abúzus, kétharmada viszont lopásnak, rablásnak vagy csalásnak minősül.

A belügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy arányait tekintve nem nőtt a bűnözés a menekültek jelenléte miatt. A tanulmány nem foglalkozott külön azokkal a cselekményekkel, amelyeket menekültek ellen követtek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik