Nagyvilág

„Hazafias” szervezet vállalta magára az ungvári robbantásokat

Azt írták, ellenőrzésük alá akarták vonni a helyzetet, miután az elűzött Janukovics pártjának politikusai újból a hatalomra törtek.

Egy magát Kárpátaljai Hazafias Nemzeti Mozgalomnak nevező szervezet vállalta magára azt a három robbantást, amelyet pénteken hajnalban hajtottak végre Ungváron három ellenzéki politikai aktivista lakása, illetve autója ellen – tudósít az MTI.

Az eddig ismeretlen szervezet a Facebookon tett közzé nyilatkozatot, melyben „figyelmeztető-büntető” műveletnek nevezik a támadást. „Ma éjjel három akciót hajtottunk végre a Janukovics-rezsim és a jelenlegi tolvaj hatalom kiszolgálói ellen, mivel ezek a személyek szavazatokat vásárolnak fel” – írták. Vasárnap lesz a második fordulója az ungvári polgármester-választásnak az október végi helyhatósági választásokat követően.

A közlemény szerint azért követték el a robbantásokat, mert a rendvédelmi szervek tétlenek és a regnáló hatalom szemet huny afölött, hogy az elűzött Janukovics pártjának politikusai újból hatalomra törnek. „Úgy döntöttünk, hogy ellenőrzésünk alá vonjuk a helyzetet, és fizikailag megsemmisítjük Ukrajna ellenségeit” – közölték.

A robbantásokat kézigránáttal követték el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik