Nagyvilág

A dubai tűzoltók jetpackkel menthetik majd az embereket

Nemsokára jetpackkel a hátukon repülhetnek embereket menteni Dubai tűzoltói az arab város felhőkarcolói között. Dubai polgári védelmi szolgálata (DCD) ugyanis húsz darab jetpack vásárlásáról egyezett meg az új-zélandi Martin Aircraft nevű céggel a Dubai Air Shown – közölte a cég a honlapján.

A DCD vezetője elmondta: Dubai egyike a világ leggyorsabban fejlődő „jövővárosainak” modern felhőkarcolóival és szerteágazó infrastruktúrájával, és mindig is világelső volt abban, hogy új technológiákat használ emberéletek mentésére.  Ali Almutawa kijelentette: az, hogy a tűzoltósági járműparkba bekerülnek a Martin jetpackek is, újabb példa arra, „hogyan vezeti Dubai a világot”.

Az arab város két ikerhajtóműves jetpack mellé még két szimulátort is beszerez a cégtől, ami vállalta, hogy kiképzést is nyújt a leendő pilótáknak is. A cég egyébként már négy éve azzal reklámozta az eszközt, hogy az  kifejezetten hasznos lehet például katasztrófa sújtotta területeken és katonai bevetéseken, amikor adott esetben nemhogy repülőgép, de helikopter sem tudná megközelíteni a célpontot

Ajánlott videó

Olvasói sztorik