Nagyvilág

Nekimentek a szülők a teaháznak, mert kitiltotta a gyerekeket

A kisgyerekes szülők a Facebookon támadják az üzlet tulajdonosát. Szerintük megalázó, amit csinál.

Bár teaháza közelében három általános iskola is van, és állandó vendégköre is eddig főleg a gyermekükkel épp otthon lévő édesanyákból állt, a Treacles Tea Shop tulajdonosa, Eileen Potter mégis úgy döntött, kitiltja a gyerekeket üzletéből. A brit Evening Standardnek elmondta, nem a gyerekekkel van baja, hanem a ricsajjal és a felfordulással, amit csinálnak.

„Az isten szerelmére, ez nem egy nagyüzemi kávézólánc egyik üzlete. Ez egy nyugodt, csendes hely azoknak, akik szeretnének néhány percre kiszakadni a rohanó hétköznapokból”

– nyilatkozta a tulajdonos, majd hozzátette, hogy ez így is maradhasson, vendégeinek el kell fogadniuk azt az alapszabályt, hogy az üzlete nem családbarát.

Fotó: Glenn Copus
Fotó: Glenn Copus

Csakhogy a változás nem mindenkinek tetszik. A felháborodott édesanyák gyakorlatilag egymásnak adják a kilincset a teaház Facebook-oldalán, hogy beszámoljanak az őket ért sérelmekről.

„A terhességem alatt egyszer már jártam ebben az üzletben. Akkor nagyon meg voltam vele elégedve: kedves, csendes hely benyomását keltette, ahova szívesen mentem vissza. Csakhogy mikor a szülés után betértem hozzájuk, a tulajdonos megkért, hogy a baba miatt távozzak. Még sosem aláztak meg ennyire” – írta egyikük.

Egy másik, háromgyermekes édesanya, Lidia Kettenis pedig már arról panaszkodik, hogy kiszolgálás közben a pultos ráparancsolt gyermekére, hogy ne fogdosson össze semmit.

„A vendégeinknek meg kell érteniük, hogy mi egy kis üzlet vagyunk. Nincs pénzem arra, hogy mindent kicseréljek, amit a csintalan gyerekek elrontanak, vagy összetörnek” – magyarázta a tulajdonos.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik