Nagyvilág

Vadidegeneknek köszönhetően jött egyenesbe a hajléktalan apa élete

Minden egy ártatlan beszélgetéssel kezdődött…

James Moss néhány napja egy boldogabb, nyugodt élet reményében hagyta hátra eredeti otthonát, New Yorkot. Egy denveri barátja kényelmes szállást és bababarát munkahelyet ígért neki a városban, az egyedülálló apuka pedig egy percig sem gondolkodott. Mivel több időt szeretett volna kisfiával tölteni, útnak indult az ismeretlenbe.

Két nappal később apa és fia már hajléktalan volt: „a szállást nem tudtam fizetni, mert– autó híján – nem tudtam eljárni dolgozni.” Moss minderről egy motivációs szónoknak, Leon Logthetisnek beszélt, akibe véletlenül futott bele Denver egyik utcájában. „Megállított azzal, hogy feltehet-e néhány kérdést, én pedig igent mondtam” – emlékszik vissza élete fordulópontjára Moss.

Logothetis, aki kampányával azért járja a világot, hogy kedvességre, mások segítésére ösztönözze az embereket, stábjával még egy rövid videót is készített Mossról. A beszélgetés végén megköszönte az apa őszinteségét, majd 1000 dollárnyi készpénzt adott neki, sőt egy hétre lefoglalt és kifizetett egy szállodai szobát a párosnak.

Moss nem győzött hálálkodni, ráadásul arról, hogy ez valójában még csak a kezdet, fogalma sem volt. A stáb által készített videó ugyanis felkerült a Youtube-ra, ahol villámgyorsan terjedni kezdett. Eljutott Kansasba is, Kayla Hesketthez, aki úgy döntött, adománygyűjtő oldalt hoz létre az édesapának.

Ezen a GoFundMe-oldalon néhány hét alatt 30 ezer dollárt gyűjtöttek össze a jószívű ismeretlenek, amivel lehetővé tették, hogy James és kisfia Zhi új életet kezdjen. „Ezek az emberek, akik segítettek rajtunk, igazi angyalok. Nem tudok elég hálás lenni a segítségükért” – nyilatkozta James, majd elárulta, a videó készülte óta egy fodrászatban dolgozik, ahova a tulajdonos jóvoltából – míg nem talál neki óvodát – Zhit is magával viheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik