Külföld
soros györgy (soros györgy, )

Soros: Orbán Viktor direkt ellenzéke vagyunk

24.hu
24.hu

2015. 11. 09. 14:21

Európában pánik van, ami hatással van a menedékkérőkre, a lakosságra és a politikai elitre is, mondta Soros György a Wall Street Journal szerint. Az üzletember Isztambulban beszélt, ahol az Open Society Institute-ot látogatta meg, és török politikusokkal is tárgyalt. Soros túlélte a holokausztot, Magyarországról menekült külföldre. Nyílt támogatója a nyitott Európának és a menekültek befogadásának.

Szerinte Európának és Törökországnak együtt kellene működnie, mert a menekültek nagy része innen érkezik az unióba. Ennek az lenne a hozadéka, hogy a menekültek nem lerohannák Európát, hanem ott várakoznának, ahol kezelni is tudják őket. Így olcsóbb és hatékonyabb is lenne. Törökországot viszont ezért kompenzálni kellene, Libanonnal és Jordániával együtt. Soros szerint egy ideális rendszerben egy menekült évi ellátása ötezer euró lenne.

Persze Törökország ettől még nem úszhatja meg azokat a bűnöket, amiket az emberi jogok terén vétenek. Soros szerint a szorosabb európai együttműködés sokat segítene ezeket közelebbről vizsgálni.

Soros a vádakra, hogy az ő ellentmondásos szerepe nem ássa-e alá azt a munkát, amit a menekültekkel végeznek azt mondta, hogy tudja, sokan nem támogatják, de ettől még kiállnak az elveik mellett. Főleg Magyarországon, ahol Orbán Viktor kormányának direkt ellenzékeként működnek. Orbán pedig folyamatosan támadja az ő nézeteit.  Szerinte nem igazak a vádak sem, hogy ő támogatta volna a 2013-as tüntetéseket a kormány ellen.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.