Nagyvilág

200 gyerek lemészárlásáról tettek fel videót, de a valóság más

Az Iszlám Állam állítja, ők bizony kivégeztek kétszáz ártatlan gyereket, holott valószínűleg Aszad-párti katonákról van szó, és a felvétel is tavaly nyári.

Egészen döbbenetes és sokkoló az a videófelvétel, amit állítólag az Iszlám Állam készített, és amin állítólag 200 gyereket térdepeltetnek, majd lőnek le – írja a Daily Mail. A videóval kapcsolatban persze nagyon sok az ellentmondás, az ISIS céljainak (azaz a toborzásnak) se felelne meg, hogy gyerekek tömegeit végezze ki.

Annyit tudni a brit lap szerint, hogy tavaly augusztusban vették fel az anyagot, és azt egy jemeni ISIS-ellenes aktivista szivárogtatta ki. Az áldozatok valószínűleg azok a túszok, akiket az akkoriban lerohant Tabka légibázison ejtettek fogva a milicisták.

Tehát a dzsihadisták állításával szemben nem gyerekeket mészároltak le, hanem Aszad elnök katonáit.

A kegyetlen felvételen azt látni, hogy a katonák a földön, arccal a porban fekvő vagy épp térdeplő embereket sorra agyonlövik. Nem ez az első és nem is a legnagyobb mészárszék, amit a Közel-Kelet nácijai rendeztek eddig, egyszer 1700 elfogott iraki kadétot öldöstek le egy napon és egy éjen át. Az meg sajnos nem újdonság, milyen kreatív a szervezet, ha emberéletek kioltásáról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik