Külföld
Immigrants rest on camp beds installed at the Horst Korber sports hall at the Berlin Olympic stadium complex Olympiapark on October 23, 2015. The sports centre run by private social business company Albatros GmbH houses newly arrived refugees waiting to register, providing them shelter and medical assistance.   
AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

Tanárok tanácsolják el a német lányokat a muszlim férfiaktól

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2015. 11. 07. 06:56

Néhány politikus felháborodott, a pedagógusok felelősséget emlegettek.

A németországi Szász-Anhalt tartományban dolgozó gimnáziumi tanárok szakszervezetének (PHVSA) vezetői eltanácsolták a német diáklányokat a muszlim vallású férfiaktól. Az egykori NDK területén fekvő, 2,2 millió lakosú tartományban működő pedagógus-szakszervezet saját lapjában (Gimnázium Szász-Anhaltban) az érdekképviselet elnöke és elnökhelyettese írt vezércikket.

Jürgen Mannke és Iris Seltmann-Kuke Menekültvita – megkövetelendő az igazodás alapértékeinkhez című írásában egyebek között úgy vélekednek, hogy “Németországot teljesen elözönlötték a bevándorlók”. Hozzátették, hogy “sok fiatal, erős, többnyire muzulmán férfi” érkezik az országba, és “teljesen természetes, hogy ezeknek a gyakran képzetlen fiatalembereknek is van igényük a szexualitásra”.

Már most lehet hallani sok helyről ismerősökkel folytatott beszélgetésekben, hogy előfordul szexuális zaklatás a mindennapi életben, legfőképpen tömegközlekedési eszközökön és szupermarketekben.

Értesüléseik alapján úgy vélték: “felelősségteljes pedagógusként” fel kell vetniük a kérdést, miként “tudjuk úgy felvilágosítani 12 éves kortól fiatal lányainkat, hogy ne bocsátkozzanak felszínes szexuális kalandba” ezekkel a “bizonyára gyakran vonzó muzulmán férfiakkal”.

A Bild című lap online kiadása szerint az írás felháborodást keltett bizonyos politikusok körében. A tartományi kormány kulturális minisztere, Stephan Dorgerloh, a konzervatív CDU-val kormányzó szociáldemokrata párt (SPD) politikusa a Mitteldeutsche Zeitung című lapnak azt mondta, szerinte a szakszervezet “felerősít pletykákat, féligazságokat terjeszt, és furkósbotként használja értékeinket”.

Az SPD-től balra álló, a tartományi gyűlésben (Landtag) ellenzékben lévő Baloldal tartományi szervezetének vezetője, Birke Bull úgy vélte, a szakszervezeti vezetők írása “az uszítással határos”. Az ugyancsak ellenzéki Zöldek Landtag-frakciójának vezetője, Claudia Dalbert annak a véleményének adott hangot, hogy az írás “színvonala a földszintet sem éri el, és erősíti az előítéleteket és a szélsőjobboldalt”.

Jürgen Mannke visszautasította a bírálatokat. A Mitteldeutsche Zeitungnak azt mondta, hogy a vezércikk nem “rasszista ellenérzéseket” erősít, hanem a szakszervezet aggodalmait fejezi ki, és az igazságot tartalmazza. “1989 előtt sem hagytam, hogy befogják a számat, és most sem hagyom”.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.