Nagyvilág

Egy héttel a G20-találkozó előtt 20 feltételezett terroristát vettek őrizetbe Antalyában

A török rendőrség őrizetbe vette pénteken az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet húsz feltételezett tagját az ország délnyugati részén található Antalya tartományban, ahol egy hét múlva rendezik a G20-ak csúcstalálkozóját. Az Ihlas hírügynökség úgy tudja, hogy a rendőrök egyidejűleg a tartomány három különböző körzetében csaptak le a gyaníthatóan az IÁ-val kapcsolatban álló emberekre, akik között két orosz állampolgár és két nő is van.

A tartomány székhelyén, a török riviéra fővárosaként is emlegetett Antalyában november 15-én és 16-án tanácskoznak a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő G20 országcsoport vezetői, köztük Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök. A török hatóságok az Ankarában október 10-én végrehajtott kettős robbantás óta fokozták az Iszlám Állam tagjainak felkutatására irányuló erőfeszítéseket. Törökország történetének legsúlyosabb merényletében – amely mögött a dzsihadista szervezetet sejtik – 102-en vesztették életüket, további mintegy 500 ember pedig megsebesült.

A török hatóságok a héten őrizetbe vettek kilenc feltételezett IÁ-tagot, akikről azt gyanítják, hogy öngyilkos merényletet készítettek elő Isztambulban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik