Nagyvilág

Tizenhárom év után került elő egy eltűnt gyermek

Sértetlenül, épen és egészségesen került elő az ohioi Clevelandben egy fiú, akinek az eltűnését tizenhárom évvel ezelőtt jelentették be Alabamában – írja a CNN.

Julian 2002-ben, és 2015-ben (Fotók: National Center for Missing and Exploited Children)
Julian 2002-ben, és 2015-ben (Fotók: National Center for Missing and Exploited Children)

Az akkor ötéves Julian Hernandez az édesanyjával élt egy Vestavia Hills nevű városban, amíg 2002. augusztus 28-án nyoma veszett. A gyermek apja, Bobby Hernandez volt az elsőszámú gyanúsított: nem csak anya, a rendőrség is úgy gondolta, hogy a családtól különélő férfi rabolhatta el a gyermeket.

Bobby Hernandez (fotó: Cuyahoga County Prosecutor's Office)
Bobby Hernandez (fotó: Cuyahoga County Prosecutor’s Office)

Egészen 2015. november elsejéig azonban nem volt semmilyen használható nyom, amin a nyomozók elindulhattak volna. Aznap azonban az FBI clevelandi irodája kapcsolatba lépett a Vestavia Hills-i rendőrséggel. A már tizennyolc éves Julian egy főiskolára próbált beiratkozni, de nem stimmeltek az adatai. Az iskolai tanácsadójával megpróbálták kideríteni, hogy mi lehet a baj, ekkor jöttek rá, hogy Julian szerepel az eltűnt gyermekek adatbázisában.

A fiú és az apja egészen addig álnéven éltek. Miután kétségtelenül beigazolódott, hogy Julian azonos a 2002-ben eltűnt kisfiúval, a hatóságok értesítették az édesanyját. Az apát Bobby Hernandezt letartóztatta a rendőrség, jelenleg előzetesben várja a tárgyalását, az óvadékát negyedmillió dollárban állapította meg a bíróság. Az első meghallgatása november 12-én lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik