Külföld

Kerítés helyett várakozási zónákat építene az osztrák védelmi miniszter

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 11. 05. 18:36

Gerald Klug szerint a Spielfeldnél az átmeneti befogadóhelyeket kellene megerősíteni.

Úgy lehetne javítani a spielfeldi határátkelőnél kialakult helyzeten, ha az átmeneti befogadóhelyeknél további sátrakat és konténereket telepítenének és a tolakodás, valamint a tömegpánik elkerülése érdekében szélesítenék a ki- és bejáratokat. A tervezet indoklása szerint a várakozási övezetekben nemcsak pihenni, enni és inni tudnának a menekültek, hanem tervezhetőbb lenne a továbbutazásuk is.

Gerald Klug szerint a javaslat az esetleges kerítésépítés olyan alternatívája, amely célszerű, költségtakarékos és azonnal megvalósítható intézkedés.

A tárcavezető szerint a spielfeldi határátkelőnél változnia kell valaminek, hiszen látható, hogy a jelenlegi helyzet nem alkalmas arra, hogy ezreket ellássanak és rendezett formában, biztonságosan továbbutaztassanak.

A szociáldemokrata politikus elmondta: megpróbálták a hiányzó erőforrásokat kompenzálni, ezért a hadsereg 900 fővel, a rendőrség 200 fővel van jelen a határátkelőnél. A miniszter rámutatott: jelenleg többen teljesítenek szolgálatot, mint korábban a burgenlandi Miklósfalvánál (Nickelsdorf), azonban ez még mindig nem elegendő.

A tárcavezető arra figyelmeztetett, hogy lehetnek olyan helyzetek, amelyek mind a menekültek, mind az ott szolgálatot teljesítők számára veszélyesek, ezért úgy vélte, hogy sürgősen változtatni kell.

Az osztrák belügyminiszterrel ellentétben a védelmi tárca vezetője úgy vélte: a határ mentén nincs szükség kilométeres kerítésre, ugyanis szerinte ezáltal nem fog kevesebb ember érkezni. Klug szerint Szlovéniával egyetértésben további határátkelőket kellene nyitni. Hangsúlyozta, hogy a menekültáradat megfékezése érdekében az unió külső határain kell intézkedni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.