Nagyvilág

Lezuhant egy orosz teherrepülő Dél-Szudánban – 41-en meghalhattak

A fedélzetén 20 fővel érte a szerencsétlenség az Antonov típusú gépet, a szemtanúk 40 holttestről számoltak be.

Lezuhant egy teherszállító repülőgép szerdán Dél-Szudánban fővárosában, Jubában a reptértől 800 méterre nem sokkal a felszállás után. Az elnök szóvivője szerint az Antonov típusú gépen mintegy húszan voltak. A szóvivő szerint egyelőre még nem tudják, hányan halhattak meg a földön tartózkodók közül, csak annyit, hogy néhány halász dolgozott a katasztrófa helyszínén.

A Reuters ezzel szemben arról számolt be, hogy az orosz gyártmányú gépnek ötfős orosz személyzete volt és tíz utast szállított. A hírügynökség szemtanúkra hivatkozva arról írt, hogy a katasztrófa helyszínén legalább 41 holttestet találtak.

Az AP szerint a gépet még 1971-ben a Szovjetunióban gyártották. A LifeNews tévécsatorna arról írt, hogy vélhetően túlterhelés vezetett a szerencsétlenséghez.

Europress
Europress

A South Sudan Tribune szerint a személyzet egy tagja és egy gyerek túlélte a történteket.

Az első jelentések szerint a gépnek orosz személyzete volt. Az Afrikában szállítói feladatokat ellátó orosz légitársaságok azonban nem erősítették meg, hogy övék lenne a lezuhant repülőgép. Egy forrás az Interfax hírügynökséggel azt közölte: “Az adott térségben teherszállítói feladatokat teljesítő orosz légitársaságok nem számoltak be arról, hogy elvesztették volna egyik gépüket”.

A név nélkül nyilatkozó orosz légügyi hivatalnok szerint elképzelhető, hogy a szerencsétlenül járt repülő egy örmény társasághoz tartozhatott. Ebben az esetben is lehetséges, hogy voltak oroszok a személyzet tagjai közt – írja a Press TV.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik