Külföld

Magyar motoros sárkányrepülőst csukhatnak le Ukrajnában

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 11. 03. 11:28

Öt évet kaphat a magyar határsértő – a repülőszerkezetek felhasználásával folyó csempészet egyre nagyobb gondot okoz.

Bíróság elé állítanak Kárpátalján egy magyar állampolgárt azzal a váddal, hogy a nemzetközi repülési szabályokat megszegve motoros sárkányrepülővel többször megsértette Ukrajna légterét – adta hírül a Mukachevo.net munkácsi hírportál.

Az ügyészség társadalmi kapcsolatokért felelős osztálya szerint az ukrán hatóságok kiderítették, hogy az illető Cosmos típusú motoros sárkányrepülőjével, megfelelő engedélyek nélkül, GPS-navigáció használatával Magyarország területéről hétfő éjjel berepült Ukrajnába, majd ugyanilyen törvénysértő módon visszatért Magyarország területére. Később a vádlott ugyanazzal a sárkányrepülővel, ismét engedély nélkül, ismételten berepült Ukrajna területére és leszállt egy megfelelően előkészített helyen az ungvári járási Nagydobrony község határában.

Ukrajna büntetőtörvénykönyve az ilyen bűncselekményeket öt évig terjedhető szabadságvesztéssel és a légi jármű elkobzásával szankcionálja.

Kárpátalján gyakori jelenség a repülőszerkezetekkel elkövetett államhatársértés. Az ukrán határ uniós országokkal közös szakaszain a csempészek egyre gyakrabban használnak kisrepülőket és motoros sárkányrepülőket. Viktor Nazarenko, az Ukrán Állami Határőrszolgálat vezetője Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettessel október 19-én Ungváron folytatott megbeszélése után hangsúlyozta, a legsürgősebb feladat a repülőszerkezetek felhasználásával folyó csempészés felszámolása. Idén négy illegális repülőszerkezetet foglaltak le az ukrán határőrök, és az illetékes hatóságok hamarosan különleges intézkedéseket foganatosítanak a légi csempésztevékenység felszámolása érdekében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.