Nagyvilág

Egyedül hagyta ötéves unokáját a sivatagban, egy csőre töltött pisztollyal

Gyermekbántalmazás és gyermek veszélyeztetése vádjával indítottak eljárást egy amerikai nagypapa ellen, aki magára hagyta ötéves unokáját egy arizonai sivatagban. A 62 éves Paul Rater még egy .45-ös kaliberű pisztolyt is otthagyott a kislánynál, csőre töltve és felhúzott kakassal, „a rosszfiúk ellen” – jelentette a helyi sajtó, a megyei rendőrségre hivatkozva.

Rater vasárnap délután vitte el magával unokáját, hogy autózzanak egyet a Phoenix közeli sivatagban új pick-upjával. Családtagjaik négy órával később jelentették be eltűnésüket, és végül egy szolgálaton kívüli tűzoltó és lány nagymamája találta meg vasárnap este a kislányt, akinek a kezében ott volt a fegyver. Nem sokkal később előkerült Rater is, akit egy lovaglóközpont éttermében találtak meg, ahol sajtburgerezett és iszogatott.

Rater a rendőröknek azt mondta, autója elakadt és gyalog kellett továbbmenniük segítséget kérni, mert mobiltelefonját otthon hagyta. Állítása szerint unokáját azért hagyta magára, mert a kisgyerek közölte, nem tud tovább sétálni. Pisztolyát pedig azért adta oda neki, hogy „le tudja lőni a rossz embereket”.

Bár Rater azt állította, azért gyalogolt tovább több órán át, hogy segítséget kérjen, de ezt nem tett meg.  Az Arizona Republic cikke szerint több órát töltött el a lovas központban, de egyszer sem említette meg a kislányt, és egyszer sem telefonált. Azt azonban elpanaszolta, hogy tíz mérföldet kellett gyalogolnia a sivatagban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik