Nagyvilág

Durva balhét rögzített az Uber sofőr kamerája

Az utas túl részeg volt, ezért a sofőr ki akarta rakni a kocsiból. Káromkodás, ütlegelés, aztán jött a paprika spray.

Nem egyszerű az Uber sofőrök élete, ezt bizonyítja az amerikai Edward Caban esete.

Caban pénteken a Kaliforniában található Coast Mesában szállított egy meglehetősen illuminált férfit, aki képtelen volt a sofőr tudtára adni, hogy merre is akar menni. Nem volt túl sok választása, így megállt és távozásra szólította fel a részeg utast, akinek ez nem igazán tetszett, előbb szóban szidalmazta Cabant, majd többször megütötte. Az utas ezután igyekezett menekülőre fogni, de Cabannak volt annyi lélekjelenléte, hogy lefújja támadóját paprika spray-vel. A felvételből nem derül ki, hogy ezután mi történt.

Az NBC úgy tudja, a férfi a 32 éves Benjamin Golden, az Egyesült Államok egyik legnagyobb gyorsétterem-láncának, a Taco Bellnek egyik vezetője.

A férfit a cég elbocsátotta közvetlen azután, hogy a vírusvideóként terjedő képsorokat a sofőr feltöltötte a YouTube-ra.

“Ilyen magatartás után nyilvánvalóvá vált, hogy többé nem dolgozhat nálunk, és felajánlottuk neki szakember segítségét.” – áll a Taco Bell közleményében.

A portál megpróbálta elérni a támadót, de nem válaszolt a megkeresésekre, LinkedIn profilját törölte, Twitter, valamint Facebook fiókját a közösségi oldalak törölték, az Uber pedig eltávolította rendszeréből.

A Telegraph úgy értesült, hogy az agresszív utast a rendőrség letartóztatta és jelenleg is börtönben várja bírósági ügyének kezdetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik