Nagyvilág

Szexoktatásra küldenék a bevándorlókat a dánok, hogy ne erőszakoljanak

Szexuális felvilágosításra küldené a Dániába érkezett bevándorkat több parlamenti párt, hogy csökkentsék a nemi erőszakok számát – jelentette a helyi sajtó. Erre azért van szükség, mert a bevándorlók és leszármazottjaik nagyobb arányban követnek el erőszakot nők ellen, mint a született dánok. 2013-ban és 2014-ben a nemi erőszak miatt elítélt emberek 34,5 százaléka volt első vagy második generációs bevándorló, miközben arányuk a lakosság körében csak nagyjából 12 százalék.

A dánok egy norvég programot utánoznának le, ami sikeresen lecsökkentette a menekültek és a bevándorlók által elkövetett erőszakolásokat. A 34 norvég menekültközpontot vezető Linda Hagen a The Local című lapnak elmondta: a felvilágosításokat azután kezdték el, hogy a központok közelében több norvég lányt is szexuális támadás áldozatává vált.

Az oktatásokon gyakorlatilag azt magyarázzák el a szexualitást erősen konzervatívan kezelő országokból érkezett férfiaknak, hogy ha egy nő nemet, mond, az nemet is jelent. Mert attól, hogy egy nő éjszaka lenge ruhákba öltözve elmegy szórakozni és alkoholt iszik, az még nem nyílt felhívás a szexre. Hagen elmondta: ezt a kulturális különbséget nehéz megérteniük az olyan országokból érkezett férfiaknak, ahol a nők még csak ki sem mehetnek az utcára egyedül.

A jobboldali, populista Dán Néppárt (DF) szóvivője elmondta: szerinte a norvég módzsert Dániában is alkalmazni kéne. „Ha csináltak valamit Norvégiában, ami működik, akkor csak el kell másolnunk” – jelentette ki Peter Skaarup. Az ötletet több másik parlamenti párt is támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik