Külföld

“Építési jellegű” munkába fognak az osztrákok a határon

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 10. 27. 19:29

A belügyminiszter szerint nem a határt zárják le, és nem is kerítést húznak fel, hanem a menekültek rendezett átjutását segítik. Jelentsen ez bármit is.

Johanna Mikl-Leitner “építési jellegű intézkedésekről” beszélt, de azt nem részletezte, hogy mire készülnek az osztrák-szlovén határon.

Nem arról van szó, hogy kerítést építünk a határ mentén, hanem annak a lehetőségnek a megteremtéséről, hogy nagyszámú ember rendezett formában lépje át a határt

– tette hozzá.

A tervezés szakasza kezdődött el, a megvalósítás időpontjáról a kormány dönt. A miniszter több kilométeren át elterülő “műszaki zárról” beszélt, amelyet a spielfeldi határátkelő elé terveznek építeni. A Die Presse című osztrák lap a belügyminisztériumra hivatkozva azt írta: tervekről és óvintézkedésről van szó,

és ha nem is nevezik kerítésnek a tervezett építményt, valójában erről lehet szó.

A miniszter szerint Ausztria teljesítőképességének határaihoz érkezett, a befogadóhelyek egyre telítettebbek, hiszen többen érkeznek délről az országba, mint ahányan elhagyják azt Németország irányába. Stájerországban óráról-órára változik a helyzet, jelenleg háromezer és nyolcezer között van a határátlépések száma, azonban azzal kell számolni, hogy ez hamarosan elérheti a 12 ezret is.

Kijelentette: a menekültek áradata a következő napokban felerősödhet, és nemcsak az időjárási viszontagságokkal kell számolni, hanem azzal is, hogy egyre agresszívabbak lesznek a menekültcsoportok. A miniszter arról is beszélt, hogy 2016 januárjára további 200 rendőrt képeznek át határrendészeti munkálatokra, és további kétezer rendőrre lenne még szükség.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.