Nagyvilág
AppleMark

Ferenc pápa hatékony békestratégiát kért Szíriában és Irakban

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 10. 26. 13:53

Az erőszak zaja erősebbnek bizonyul a békéért mondott, szívből jövő imáknál – mondta.

Ferenc pápa hétfőn a Vatikánban a káld keleti katolikus egyház püspökeit fogadta. felhívásában az egyházfő úgy fogalmazott, Irakban és Szíriában “az erőszak zaja erősebbnek bizonyul a békéért mondott, szívből jövő imáknál”. Az pápa a nemzetközi közösséget ismételten arra szólította fel, hogy “az összes lehetséges és hatékony “stratégiát” vesse be a béke elérése érdekében azokban az országokban, amelyeket “a gyűlölet borzalma pusztítja”.

A káld egyházhoz tartozó 700 ezer hívőt képviselő püspököket arra kérte, párbeszéddel enyhítsék a térséget uraló ellentéteket, és a pápa nevében vigasztalják a hívőket. Ferenc pápa hozzátette, azért imádkozik, hogy a térségben élő keresztények ne kényszerüljenek többé menekülésre.

A háborúról beszélt Ferenc pápa a katolikus tábori lelkészekkel tartott vatikáni találkozón is. Úgy vélte, az ember és az emberi közösség legnemesebb célja a háborúk eltörlése. Hozzátette: arra kell elköteleznünk magunkat, hogy “ne falakat építsünk, amelyek elválasztanak, hanem hidakat, amelyek összekötnek”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.