Nagyvilág

Megagyalták a Batman-film mészárosát

james-holmes(1)(210x140)(1).jpg (james holmes, )
james-holmes(1)(210x140)(1).jpg (james holmes, )
James Holmes még 2012-ben a Batman-film vetítésén kezdett lövöldözni. Pár hónapja ítélték életfogytiglanra, máris elkezdték a rabtársak szekálni.

Kissé elverték James Holmest, akit az Egyesült Államokban csak az aurorai mészárosként tartanak számon, és 2012. július 20-án egy Denver melletti kisváros mozijában az új Batman-film vetítésén tüzet nyitott a mozizókra. Akkor tizenketten haltak meg és hetvenen sérültek meg. Holmes életfogytiglani börtönt kapott, és most a börtönben ruházták meg.

Az incidens a CNN szerint a hónap elején történt a Coloradói Állami Büntetésvégrehajtási Intézetben, és a szóvivő szerint nem minősül súlyos esetnek. Akkora súlya azért van, hogy a Holmest az egyik folyosón bántalmazó elítélt, a 27 éves Mark Daniels ellen vádat emeljenek.

A Denver Post lap állítja, magától a csempész-rabló-garázda Danielstől értesült a történtekről, ugyanis levelet küldött nekik. Ezt a bv-szóvivő nem erősítette meg.

Holmest épp két hónapja ítélték életfogytiglanra plusz 3318 év börtönre, ami a negyedik leghosszabb letöltendő büntetés az USA történetében. A büntetés célja az volt, hogy Holmes soha az életben semmiképp se lehessen újra szabad, annyira veszélyes a társadalomra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik