Nagyvilág

Még mindig káosz van az osztrák-szlovén határon

Továbbra is kaotikus viszonyok voltak tapasztalhatók a migrációs krízis miatt a Sentilj-Spielfeld szlovén-osztrák határátkelőnél péntek este.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója elmondta, sem a spielfeldi határátkelőnél, a senki földjén felállított tranzittábor, sem pedig az államhatár nem tölti be funkcióját, mindkettőn keresztül ki-be járkálnak a migránsok.

Az MTI tudósítója azt is látta, amint továbbra is ezrek gyalogolnak a 67-es főúton Leibnitz irányába, a menetet továbbra sem kísérik az osztrák hatóságok, csupán a forgalom fenntartására ügyelnek.

Ugyanakkor – annak ellenére, hogy a hangosbeszélők folyamatosan ígérik – nem látni olyan buszokat sem, amelyek a határátkelőn várakozó migránsokat szállítaná Ausztria belseje felé.

Időközben a stájer rendőrség szóvivője az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a leibnitzi pályaudavarra két különvonat érkezik, amely elszállítja a Spielfeldtől gyalogló menekülteket Grazba, majd onnan ausztriai befogadóállomásokra. Az MTI tudósítója este fél hétkor a spielfeldi vasútállomáson csupán néhány migránst látott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik