Nagyvilág

Szlovénia elszállítja a tüntető bevándorlókat Ausztriába

Csütörtökre virradó éjjel és csütörtök délelőtt elszállították a Dobova településen kialakított ideiglenes táborból a menedékkérőket, akik szerdán azért tüntettek, hogy átjussanak Ausztriába.

Helyszíni információk szerint már csütörtökre virradóra megkezdték buszokkal a bevándorlók továbbszállítását Ausztria felé, illetve reggel vonatra ültettek több száz embert – írja az MTI.

A menekültek, akik közül sokan a zöldhatáron át érkeztek Horvátországból Szlovéniába, azt követően demonstráltak, hogy szerda hajnal óta várakoztak a szabad ég alatt az egyre hidegebb időben. A dobovai táborban ugyanis “spártaiak” a körülmények, az infrastruktúrát csupán néhány mobil vécé jelenti.

A menekültek – főleg fiatal férfiak – azt kiabálták, hogy “SOS”, illetve Ausztria és “Segítsetek rajtunk” feliratú német nyelvű táblát tartották a magasba.

A helyszínen hatalmas volt a készültség, a rendőrök mellett páncélozott csapatszállító járművekkel jelen voltak a szlovén hadsereg katonái is, de incidensre nem került sor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik