Nagyvilág

Ausztria nem bír a menekültekkel

Bevándorlók százai bolyonganak Ausztriában, a B67-es úton, és ott a vonatközlekedés is leállt, mert a síneken gyalogolnak. A rendőrség mindeközben elért a teljesítőképessége határára.

Illegális bevándorlók százai bolyonganak Ausztria déli részén, a Leibnitzet a szlovéniai Sentilj várossal is összekötő B67-es úton. Helyszíni beszámoló szerint a menedékkérők azt mondják, Németországba akarnak menni, és kérdezgetik, hogy az milyen messze van, és mennyi idő alatt lehet odaérni.

Ez még nem Németország

A tolmácsok próbálják nekik angolul elmagyarázni, hogy Németország több száz kilométerre fekszik onnan, és több napba vagy akár egy hétbe telhet, míg gyalog elérnek odáig.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) közlése szerint a Sentilj-Spielfeld-Leibnitz vonalon bizonytalan időre leállt a vonatközlekedés csütörtök délelőtt, mivel a menekültek a síneken gyalogolnak. A társaság pótlóbuszokat indított.

Erősítést kér a belügyminiszter

Kétezer fővel kell megemelni a rendőri állományt – mondta az osztrák belügyminiszter a Kronen Zeitung osztrák lapban csütörtökön megjelent nyilatkozatában.

Johanna Mikl-Leitner úgy vélte, hogy a hetek óta tartó kemény munka után az osztrák rendőrség elért teljesítőképessége határához. A politikus szerint az állománynövelésre azért van szükség, hogy garantálni tudják az ország biztonságát.

A hatóságok nem hivatalos becslése szerint Ausztria déli határszakaszán lévő Spielfeld átkelőnél jelenleg 3-4000 migráns tartózkodik, az ausztriai Leibnitz és a szlovéniai Sentilj sárost is összekötő B67-es úton pedig migránsok százai bolyonganak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik