Nagyvilág

Óragyáros Ahmed lekezelt Obamával, másnap bejelentette, hogy Katarba költözik

Hatalmas országos vihar közepében találta magát a texasi Irving város középiskolája, ahonnan bilincsben vitték el a rendőrök a már nemzetközi hírességé vált 14 éves Ahmed Mohamedet, mert a tanárok és a rendőrök is bombának, majd álbombának hitték a digitális órát, amit technikatanára lenyűgözésére készített. Az eset miatt az iskolából felfüggesztett kisgyerek története futótűzként terjedt el a közösségi oldalakon, majd az egész amerikai sajtóban, és a fiú egymás után kapta a támogatásokat.

Obama is meghívta a Fehér Házba, ahová hétfőn el is ment. Majd kedden a család bejelentette, hogy Katarba költöznek, mert elfogadták a Qatar Foundation for Education, Science and Community Development ösztöndíját.

Azt mondták, a családot nagyon meghatotta a sok támogatás, amit kaptak Ahmed incidense után. “Katartól a Fehér Házon át Szudánig mindenhol szeretettel fogadtak minket”, mondta Ahmed. Csattanós válasz a huhogóknak.

Apropó Szudán. Clock-boy Ahmed legutóbb azzal adott csattanós választ a huhogóknak, hogy ellátogatott apja szülőföldjére, hogy ott találkozzon a háborús bűnökkel gyanúsított, és a Nemzetközi Büntetőbíróság által körözött szudáni elnökkel, Omar el-Basírral. Csatt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik