Külföld

Felfüggesztették hivatásából a Vatikánt homofóbiával vádló meleg papot

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 21. 18:10

Felfüggesztette papi hivatásának  gyakorlása alól az illetéskes lengyel püspök Krzysztof Charamsát, miután a korábban a Szentszéknél dolgozó lengyel pap közvetlenül a családról szóló szinódus kezdetén tüntetően bejelentette, hogy meleg – közölte szerdán a KAI lengyel katolikus hírügynökség.

A 43 éves, jelenleg Spanyolországban élő Charamsát már az október elején megtartott római sajtókonferencia után kizárták a vatikáni  Hittani Kongregáció soraiból. A partnerével együtt tartott sajtóértekezleten Charamsa bejelentette, hogy meleg, és homofóbiával vádolta a Vatikánt. A felfüggesztett pap az észak-lengyelországi Gdyniából származik. A területileg illetékes püspök azzal indokolta a  felfüggesztésről szóló döntést, hogy ez “az egyházi tanítással ellentétes követelmények előtti védelmet” szolgálja. Charamsa ugyanis a szexuális kisebbségekhez való viszonyulás átértékelésére hívta fel a katolikus egyházat, és a lengyel sajtó által idézett nyilatkozata szerint házasodni készül partnerével. Ezzel megszegi az érvényes kánonjogi előírásokat.

A Gosc Niedzielny lengyel katolikus hetilap úgy értesült, Charamsa nem ért egyet felfüggesztésével, de anyagi nehézségekre hivatkozva nem hajlandó Lengyelországba utazni, hogy püspökével tisztázza helyzetét.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.