Nagyvilág

Általános iskolás gyerekek öltek meg egy tanárnőt az iskolában, rablás közben

Három kisgyerek ölt meg egy 52 éves tanárnőt egy kínai általános iskolában, ahova vasárnap törtek be, hogy kirabolják az épületben egyedül lévő nőt – jelentette a kínai állami sajtó. A 11 és 13 év közötti fiúk vasárnap támadtak rá a tanárnőre a kínai Lianqiao városában. A beszámolók szerint egy bottal verték meg, majd rongyot tömtek a szájába és az egyik mosdóba cipelték, ahol a nő életét vesztette.

A három fiú egy mobiltelefont, valamint kétezer jüant, azaz nagyjából 86 ezer forintnak megfelelő összeget zsákmányolt a nőtől. Az elkövetőket – akik nem abba az iskolába jártak, ahol a rablógyilkosság történt – másnap tartóztatta le a helyi rendőrség.

A kínai sajtóban megjelent hírek szerint a három fiúk mindegyike úgynevezett „hátrahagyott gyerek” volt. Ők olyan gyerekek, akiknek szülei más városokba mennek dolgozni, és gyermekeiket hátrahagyják, általában a nagyszülőkre bízva őket. Kínában nagyjából hatvanmillió ilyen „hátrahagyott gyerek” él, akik közül nem mindenki olyan szerencsés, hogy rokonok, vagy akár az állam figyeljen rájuk: nagyjából kétmillió gyerek teljesen magára maradt, szüleik távozása után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik