Nagyvilág

Horvátország és Szlovénia közt a senkiföldjére szorultak a menedékkérők

A szlovénok felállítottak egy kordont az ország határánál, míg a horvátok az áthaladó bevándorlók mögött húztak fel egy kerítést. Drávamagyaródnál (Trnovec).

Helyszíni információk szerint azt követően állt elő ez a szorult helyzet, hogy a szlovén hatóságok egyszer csak leállították a menekültek átvételét Horvátországtól, mondván Ausztria korlátozta a menekültek befogadását. Ekkor állították fel a kordont az átkelő szlovén oldalának bejáratánál.

MTI / EPA / Igor Kupljenik
MTI / EPA / Igor Kupljenik

Ebben a helyzetben a Horvátországból érkező bevándorlók nem jutnak át Szlovéniába, ám a visszavezető utat ugyancsak kordonokkal zárták el a horvát oldalon a hatóságok, és rendőrsorfal állt fel a kerítés horvát oldalára. Így a menekültek a két ellenőrző pont közé szorultak.

A szakadó esőben végül a határállomást fedő tető alatt zsúfolódtak össze az emberek, néhányan tüzet gyújtottak, hogy felmelegedjenek az egyre hidegebb időben. A helyszínen mindössze nyolc fok van.

MTI / EPA / Igor Kupljenik
MTI / EPA / Igor Kupljenik

Mindenki azt várja, hogy Szlovénia újra megkezdje a bevándorlók fogadását, ám senki nem tudja, hogy ez mikor történik meg – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik