Külföld

Svájc megkezdte a választást

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 10. 18. 10:29

Az ötmillió választásra jogosult voksoló a kétkamarás törvényhozás nagyobb testületének, a kétszáz tagú Nemzeti Tanácsnak képviselőit választja meg.

A kétkamarás svájci parlament – a Szövetségi Gyűlés – a legfőbb államhatalmi szerv. A felsőház, az Államtanács 46 tagját minden kantonban közvetlenül választják, míg a másik kamara, a Nemzeti Tanács kétszáz tagját arányos képviseleti rendszerben választják ugyancsak közvetlenül.

Az Európát sújtó menekültválság fölényesen vezeti az alpesi országban élők aggodalmainak listáját, aminek nyomán a vasárnap esedékes voksolás várhatóan a jobboldal további erősödését, azon belül is a bevándorlásellenes Svájci Néppárt (SVP) győzelmét fogja eredményezni.

Svájcban a legtöbb menedékkérő eritreai származású, míg második helyen a szíriaiak állnak, majd a Srí Lanka-iak, a nigériaiak és a szomáliaiak következnek. A kormány idén nagyjából 30 ezer menedékkérővel számol.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.