Nagyvilág

Egy szőlőszem okozta egy kétéves kisfiú halálát

Meghalt Jacob Jenkins, az a kétéves kisfiú, akit múlt hét pénteken, kritikus állapotban szállítottak kórházba Newcastle-ben, miután egy Pizza Hut étteremben lenyelt egy szőlőszemet, ami miatt 30 percre leállt a légzése – írja a BBC.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

A kisfiút a helyi Royal Victoria kórházba szállították, ahol mesterséges kómába helyezték.  A szülők, Abigail Winston és David Jenkis szerdán döntöttek úgy, hogy lekapcsoltatják az orvosokkal a gyermeket életben tartó gépeket. Este hét órakor, amikor Jacob meghalt támogatók százai engedtek az égbe sárga léggömböket a városban.

Az étterem szóvivője, azt mondta, hogy minden dolgozójukat lesújtotta Jacob halálhíre. A szőlőt azonnal törölték az étlapról, csütörtökön pedig kegyeleti okból zárva tartottak.

Joanne Thompson, aki Millie’s Trust néven létrehozott egy alapítványt, miután 9 hónapos lánya ételtől fulladt meg, azt mondja, nagyon nehéz megelőzni a hasonló tragédiákat. „Az emberek nem fogják fel, mennyire veszélyesek lehetnek bizonyos ételek, vagy az apró tárgyak, amiket a gyerekek a padlóról szednek össze. Minden pillanatban résen kell lenni.”

„A kisgyermekek légútjai sokkal kisebbek, mint a felnőttekké, és tölcsérszerűen egyre szűkülnek. Sajnos egy szőlőszemnek éppen tökéletes a mérete és a formája ahhoz, elzárja őket” – nyilatkozta Iain Johnstone, a kórház orvosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik