Nagyvilág

Levágta indiai cselédje karját egy szaúdi nő

A szaúd-arábiai hatóságok letartóztattak egy nőt Rijádban, aki az indiai sajtóban megjelent hírek szerint levágta Indiából érkezett cselédje jobb karját, miután megpróbált elszökni a házban elszenvedett kínzások elől. Az eset kapcsán megszólalt az indiai kormány is. A külügyminiszter közölte, hogy az „elfogadhatatlan” üggyel kapcsolatban megkeresték a szaúdi hatóságokat, és azt követelik, emberölési kísérlet vádjával indítsanak eljárást az elkövető ellen.

Az indiai sajtóban megjelent beszámolók szerint a Tamilnádu államban élő falusi nő két éve ment ki Szaúd-Arábiába dolgozni házi cselédként, mert családja pénzügyi problémákkal küzdött. Családtagjai elmondása szerint júliusban került a rijádi családhoz, ahol nem engedték neki, hogy hazatelefonáljon, nem adtak neki rendesen enni és közben folyamatosan dolgoztatták.

Kasturi Munirathinam szeptember 29-én bepanaszolta munkaadóit a szaúdi hatóságoknál az őt ért kínzások , valamint az elmaradt munkabér miatt. Fia – és egy névtelenül nyilatkozó indiai diplomata – elmondása szerint ez a panaszkodás volt az ok, amiért munkaadója aznap este rátámadt. A nő – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – a beszámolók szerint először ütni és rúgni kezdte, majd levágta a cseléd karját, aki menekülés közben még egy erkélyről is lezuhant, súlyos gerincsérüléseket szenvedve az esésben.

Kasturit jelenleg egy rijádi kórházban ápolják, ahova kritikus állapotban szállították. Az esetről szóló hírek szerint állapota azóta stabilizálódott. A kórházban egy látogató mobiltelefonos felvételt készített róla, amin a nő elmondta, hogy mi történt vele. A videó gyorsan elterjedt az indiai közösségi oldalakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik