Külföld

160 ezer patkányt ölt meg egy év alatt Banglades patkányfogókirálya

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 08. 21:59

Egy év alatt egészen pontosan 161 220 patkányt pusztított el egy bangladesi földműves, akit ennek elismeréseképpen “a patkányfogók királyává” nyilvánítottak. Jutalomképpen a hatóságok 20 ezer taka (71 ezer forint) pénzjutalomban részesítették Abdul Khaleq Mirbohort egy csütörtöki dakkai ünnepségen. Banglades legeredményesebb patkányvadásza elmondta, hogy 1996 óta irtja a patkányokat, örömét leli a megölésükben, mert mezőgazdasági kártevőként és betegségek hordozójaként az egész ország ellenségének tartja őket.

Mirbohor szenvedélyes patkányölő, semmi sem szerez neki nagyobb örömöt, mint a gabonafelzabáló rágcsálók elpusztítása – dicsérte a “patkányfogók királyát” Abul Kalam Azad, a bangladesi növényvédelmi hatóság vezetője.

Van, aki a patkányölés megszállottjának tartja a férfit. Mirbohor mindazonáltal nem teljesen egyedül pusztított el több mint 160 ezer rágcsálót, hanem több, főleg női segítővel, akik a rizsföldeken és a búzamezőkön segítettek neki a kártevők felkutatásában.

A dakkai kormány egy éve hirdette meg a szokatlan patkányölőversenyt, hogy ily módon is felvegye a harcot az oly sok kárt okozó rágcsálókkal. A résztvevőknek a patkányok levágott farkának beküldésével kellett bizonyítaniuk a rágcsálók elfogását. A verseny eredményeként közel 13 millió patkánytól sikerült megszabadulni.

A mezőgazdasági minisztérium becslése szerint évente 2 millió tonna élelmiszert falnak fel patkányok a dél-ázsiai országban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.