Nagyvilág

Nagyszerűen válaszoltak a dán kormány menekültellenes hirdetésére a civilek

A magyar kormány mellett a dán is újsághirdetésekben inti óva a menekülteket, ne jöjjenek, vagy ha mégis, akkor arra készüljenek fel, hogy szigorú törvényekkel találják szembe magukat.

Libanoni lapban hirdet a magyar kormány, az Al-Nahar egyik számában egész oldalon üzente azt a kormányzat, hogy ne hallgassanak az embercsempészekre, Magyarország nem enged be illegális bevándorlókat az országba.

A dánok is ezt a módszert választották a tájékoztatásra, a Washington Post szerint négy libanoni lapban hirdettek, arabul és angolul egyaránt. A kormány üzenete az, hogy szigorúbb menekültügyi törvények léptek életbe az országban, nem érdemes útnak indulni.

Erre léptek a dán civilek is, ők is hirdettek, elnézést kértek a kormány menekültellenes akciójáért. Az ő üzenetük az, hogy:

mi, dán polgárok szeretnék kifejezni együttérzésünket a háború elől menekülőkkel.

Minden hozzájuk érkező menekült bízhat abban, hogy támogatni és segíteni fogják őket, tették hozzá. A kampányra adományokból jött össze a szükséges, több mint 167 ezer korona, ami egyébként jóval kevesebb, mint amennyit a kormány költött hirdetésekre.

(Kiemelt kép: Kaufmann Balázs, 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik