Nagyvilág

Menekültek: Merkelt saját pártjából állítanák le

A CDU 34 képviselője szerint nyitott határok politikája sem a német jognak, sem a párt elveinek nem felel meg.

Bírálta Angela Merkel menekültügyi politikáját az általa vezetett nagyobbik kormánypárt, a konzervatív CDU 34 képviselője egy nyílt levélben:

A jelenleg folytatott nyitott határok politikája sem az európai, sem pedig a német jognak nem felel meg, és a CDU programjával sincs összhangban

– olvasható a német kancellárnak címzett dokumentumban, amelyről először a Spiegel online számolt be.

A nyílt levél szerint a CDU tagjainak és választóinak nagy része nem érzi, hogy a CDU vezette szövetségi kormány őket képviselné a menekültpolitikában jelenleg követett irányvonalával. A dokumentum 34 – több szövetségi tartományt képviselő – aláírója világos intézkedéseket követel a menekültáradat tényleges csökkentése érdekében.

A Focus című hetilap internetes kiadása szerint a levél aláírói felszólították a kancellárt arra:

személyesen küldjön üzenetet a válságövezetekbe, hangsúlyozva azt, hogy azok a menekültek, akik nem politikai üldözöttek, nem számíthatnak befogadásra Németországban.

A levél szerint a jelenlegi helyzet nemcsak Németország és az EU szuverenitását kérdőjelezi meg, hanem annak kockázatát is magában hordozza, hogy mindez meghaladja Németország befogadóképességének és befogadókészségének határait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik