Nagyvilág

Meg kell szüntetni a nyugdíjasok támogatását, mert „úgyis meghalnak a következő választásig”

Saját bevallása szerint is „kissé morbid” javaslatot tett egy alacsony adókért kampányoló brit kutatóintézet igazgatója. Alex Wild az Independent cikke szerint azt a tanácsot adta a konzervatívoknak, hogy rögtön a választások után drasztikusan csökkentsék a nyugdíjasoknak járó támogatásokat, mint az ingyen televízióadás, az ingyenes buszbérletek vagy a téli fűtéstámogatás.

Wild kijelentése nem e terv miatt kapott figyelmet, hanem indoklása miatt, amiben kifejtette, a megszorításokat miért kell a lehető leggyorsabban végrehajtani a választások után. Elmondása szerint azért lenne praktikus gyorsan lépni, mert akik életét a döntés igazán érinti, jó eséllyel már úgysem fognak szavazni a következő választáson, mert addigra meghalnak. Vagy ha nem halnak meg, addigra már nem is fognak emlékezni arra, hogy melyik kormány is vette el tőlük a téli fűtéstámogatást.

„Ez lehet, hogy egyike lesz azoknak a dolgoknak, amit később megbánok, hogy kimondtam, de ez lenne a praktikus tanácsom a kormánynak” – tette hozzá Wild.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik