Nagyvilág

Hirdetésben kértek elnézést a dán civilek kormányuk miatt

A civilek ugyanazokban a libanoni lapokban adtak fel hirdetést, amelyekben a kabinet üzente a szíriaiaknak, hogy nem látja szívesen őket Dániában – számol be a vs.hu. Nem csak a magyar, a dán kormány is libanoni lapokban üzente meg a menekülteknek, hogy nem látják őket szívesen.

A koppenhágai kormány fizetett hirdetésekben arról tájékozatott, hogy Dániában csökkentették a menekültek szociális juttatásait. Ugyanezekben a libanoni lapokban, szintén fizetett hirdetésben üzentek most a dán civilek: a dán kormány eredeti sorai mellett, pirossal szedve egy kiegészítés olvasható, amely bocsánatot kér a menekültekkel szembeni ellenséges hozzáállás miatt, és az átlagos dánok együttérzését és szimpátiáját tolmácsolja azoknak, akik a háború elől menekülnek.


A hirdetésre a pénzt – mintegy 25 ezer dollárt – a People Reaching Out nevű civilszervezet szedte össze. A csoport szerint a kormány hirdetése nem tükrözte “a humanitás dán hagyományát” és egy Gallup-felmérésre is felhívták a figyelmet, miszert a dánok az utóbbi időben éppenhogy toleránsabbak lettek: a korábbi 36 százalékkal szemben már 56 százalákuk gondolja úgy, hogy Dániának több menekültet kellene befogadnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik